Gardameer

Gardameer

GardaWeb as Home Page

Gardameer

Bookmark GardaWeb


Italiano Русский язык 漢語語言

 

Home

Meteoor voorwaarde 

Vaste tekenend 

Nieuwtje vanuit naar de Gardameer

Gebeurtenis en vertoon 

Bazaar aan het Gardameer

Zeevaartkunde voort naar de Gardameer

Informatie Dienst voor toerisme

 

DE POORT VAN HET LANDELIJKE TOERISME OP HET GARDAMEER

DE POORT VAN BRESCIA

DE POORT VAN HET GARDAMEER

 

 

Jamba! - de nieuwste ringtones voor jouw mobiel!

 

Autohuur

 

Links:

L'TUR Last Minute.

Belvilla vakantiehuizen in ItaliŰ

www.illagodigarda.eu

www.illagodigarda.info

www.gardaweb.biz

www.gardaweb.tv

www.gardaweb.co.uk

www.gardaweb.de

www.gardaweb.es

www.gardaweb.be

www.gardaverde.it

www.gardaverde.com

www.gardaverde.eu

 

 

 

Web Design by FRALE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desenzano del Garda

Gardone Riviera

Toscolano

Bardolino

Riva

Brenzone

Malcesine

Torbole

Peschiera

Sal˛

Tremosine

Tignale

Volta Mantovana

Gargnano

Arco

Lazise

Limone

S.Felice

Solferino

Garda

Sirmione

Manerba

Moniga

Padenghe

Torri

  

 

 

 

 

Het Gardameer, met een omtrek van 158,4 km, is het grootste meer van ItaliŰ. Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. In morfologisch opzicht is de grote watermassa verdeeld in twee gedeelten. Het noordelijke deel is smal en ligt ingeklemd tussen steile bergen, waardoor het doet denken aan een Scandinavisch fjord. Het zuidelijke deel loopt uit in een breed bekken waar het Schiereiland van Sirmione inpriemt.

Er liggen zeven kleine eilandjes in het meer:

  • Garda-eiland, Isola di Garda, dat voor San Felice ligt
  • San Biagio, dat bij de rots van Manerba ligt
  • Het eilandje Trimelone bij Cassone
  • In de buurt van Malcesine liggen Sogno en Olivo
  • En dan zijn er nog de rotseilandjes Altare en Stella.

Hoog boven de oostkust vinden we de Monte Baldo met zijn toppen, de Altissimo (2078 m), de Pozzette (2218 m) en de Telegrafo (2200 m). De steile kalksteenhellingen bieden tot aan de oever een afwisselend gezicht met weiden, bossen, rotsen, heuvels en valleien, littekens van steenlawines, cipressen, olijfgaarden, wijngaarden en hier en daar wat huizen en een paar kleine dorpjes.

De westkust tussen Riva en Gargnano bestaat uit steile, soms loodrecht uit het meer oprijzende rotsen, met hoog boven de scherpe bergen uitstekende toppen van de Pari (1991m), Carone (1621m), Denervo (1460m) en de Pizzardo (1582m). Het meer ten zuiden van de bergwanden ziet er totaal anders uit. Hier zijn geen steile rotswanden en vlak langs de oever of in de rotsen uitgehouwen wegen. Aan de westkant vanaf Gargnano is de oever vlak, alleen bij de Rots van Manerba wordt hij nog wat steil en hoog (218m). Maar hiervandaan vinden we tot Desenzano en Peschiera alleen maar vlakke grond en zo gaat het door tot de rots van San Virgilio bij Garda. Behalve de eerder genoemde rivier de Sarca stromen nog een heel aantal kleinere riviertjes in het Gardameer uit. We noemen de Varone, de Abola en de Ponale in het noorden van het meer. De San Giovanni (bij Limone), Campione (bij San Michele), de Brasa, Toscolano, Bornico en de Barbarano vinden we in het westen van het meer. De riviertjes aan de oostkant van het meer zijn over het algemeen vrij klein en kort. De enige bevaarbare rivier, de Mincio, stroomt bij Peschiera uit het Gardameer naar het zuiden, om ten zuiden van Mantua in de Po te stromen.

 

 

 lake garda, gardalake, lake of garda,Tremosine,lake of Garda, Lake of Garda, Garda, Gardalake, Gardasee, Gardalake hotels,Gardalake restaurants,Gardalake travel agencies,Gardalake camping, holidays, hotels,italy travel agencies, tourism on the lake of Garda, Arena of Verona, Sirmione, Verona, Desenzano, Peschiera, Gardaland, Bardolino, Lazise, Costermano, Towers of the Benaco, Brenzone, Malcesine